Český DACHSER bude mať nové priestory v Českých Budějoviciach

Spoločnosť DACHSER Česká republika podpísala zmluvu s developerskou spoločnosťou VGP o výstavbe na mieru v Českých Budějoviciach. Nové logistické a kancelárske priestory s celkovou rozlohou takmer 7 000 m2 vzniknú v novovybudovanom priemyselnom parku v komerčnej zóne Světlík na okraji mesta. Obsadenie priestorov je naplánované na jar budúceho roka.

DACHSER v Českých Budějoviciach bude mať nové priestory vo VGP Parku

Pobočka DACHSER v Českých Budějoviciach píše svoju históriu od roku 2006 a zameriava sa na služby zákazníkom z južných Čiech. Nová budova vo VGP Parku České Budějovice bude zahŕňať 2 000 m2 prekládkových a viac ako 4 300 m2 skladových priestorov s kapacitou približne 7 000 paletových miest. Časť skladu bude špeciálne upravená na krátkodobé skladovanie nebezpečného tovaru klasifikovaného podľa dohody ADR. Budova bude mať 14 nakladacích priestorov pre rôzne typy nákladných vozidiel, zatiaľ čo administratívna časť budovy ponúkne 650 m2 pre moderné kancelárie. Spoločnosť DACHSER sa zaoberá aj budúcim využívaním alternatívnych pohonov a počíta s nabíjacou stanicou pre elektrické vozidlá, a to pre nákladné aj osobné.

„Nové priestory nám umožnia pohodlnú a kvalitnú manipuláciu so zásielkami v rámci našej zbernej služby a ich rýchlejšie odbavenie na rampách,“ hovorí Ing. Jan Pihar, generálny riaditeľ spoločnosti DACHSER Česká republika, dodáva: „Pre našich zamestnancov pripravujeme moderné kancelárske priestory, ako aj pohodlné denné odpočinkové miestnosti a zázemie pre skladníkov. Výhodou je potom poloha parku, ktorá spĺňa naše vysoké nároky na mestskú logistiku, ako aj na naše diaľkové zberné linky.“

VGP Park České Budějovice

VGP Park České Budějovice sa buduje priamo na okraji mesta v komerčnej zóne Světlík s výborným dopravným spojením do centra mesta a priamym prístupom na diaľnicu D3 spájajúcu Prahu a rakúsky Linz. Na pozemku s rozlohou približne 37 hektárov vznikne po dokončení komplex s viac ako 126 000 štvorcovými metrami prenajímateľnej plochy vhodnej na logistiku alebo ľahkú výrobu. Celkovo sa plánuje postaviť sedem budov vo vysokom štandarde s dôrazom na energetickú účinnosť a udržateľnosť, pričom cieľom je získať zelený certifikát BREEAM Very Good.

„Novovybudovaný areál VGP je ideálny pre logistické centrum vďaka výbornej dostupnosti do centra mesta a blízkosti nemeckých a rakúskych hraníc. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dosiahnuť dohodu s takým prestížnym nájomcom, akým je spoločnosť DACHSER, pre ktorú nové priestory pripravíme presne na mieru. Zároveň sme radi, že sa potvrdilo naše rozhodnutie stavať v Českých Budějoviciach priemyselné nehnuteľnosti triedy A, ktoré v tejto časti Českej republiky pred naším vstupom do lokality prakticky neexistovali,“ komentuje David Plzák, Country Manager VGP pre Českú republiku.

Koncom októbra sa začne výstavba novej budovy s rozlohou približne 7 000 m², ktorá bude určená na prenájom spoločnosti DACHSER Česká republika. Budova by mala byť dokončená v marci 2022.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova