Vážne dopravné obmedzenia na letisku Shanghai Pudong (PVG)

Letecká nákladná doprava na letisku PVG v Šanghaji je opäť ohrozená po tom, ako bolo minulý piatok 20. augusta na letisku Pudong v Šanghaji (PVG) zaznamenaných niekoľko pozitívnych prípadov nakazenia vírusom Covid-19.

Kvôli týmto prípadom pozitívne testovaných sa musel veľký počet pracovníkov ísť otestovať alebo do karantény. Z dôvodu výrazného zníženia počtu pracovníkov na 25 % bežnej kapacity sa proces manipulácie s nákladom v PVG vážne narušil. Väčšina leteckých spoločností musela minulý piatok zrušiť lety, aby ich o 2448 hodín neskôr obnovila.

Nižšie uvádzame zhrnutie súčasnej situácie:

  • Letisko Šanghaj PVG bolo a zostáva v prevádzke, avšak jeho činnosť je kriticky ovplyvnená výrazným znížením počtu pracovníkov.
  • Zníženie počtu pracovníkov malo veľký vplyv na postupy pozemnej obsluhy vrátane nakladania a vykladania a montáže paliet pre všetky letecké spoločnosti, ktoré využívajú terminál Shanghai Pudong International Airport Cargo Terminal (PACTL) na letisku Shanghai PVG.
  • Cez víkend sa značný počet letov odložil alebo zrušil, pričom len približne polovica plánovaných lietadiel mohla vzlietnuť. V dôsledku toho sa nahromadilo obrovské množstvo nevybavených letov.
  • Situácia sa doteraz veľmi nezmenila. Zotavovanie prebieha, ale pomaly.
  • V reakcii na túto situáciu dopravcovia upravujú letové poriadky, rušia lety, presmerovávajú lety na alternatívne letiská a prestávajú prijímať časovo citlivé zásielky.
  • V dôsledku kapacitných obmedzení a narušenia harmonogramu sa očakáva meškanie dopravy smerom na východ aj na západ a rastúce množstvo nevybavených zásielok.
  • V spoločnosti DACHSER sa naše tímy pre leteckú nákladnú prepravu snažia o pridelenie miest na blízkych letiskách mimo PVG, aby sa minimalizovalo narušenie vášho dodávateľského reťazca. Už sme si zabezpečili nové spojenia z Chang-čou (HGH), Čeng-čou (CGO) a Pekingu (BJS), aby sme zmiernili nahromadené objednávky.

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa vášho dodávateľského reťazca, obráťte sa na miestnu kontaktnú osobu na príslušnom úrade DACHSER.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova