Prehlásenie CEO koncernu DACHSER Burkharda Elinga k vojenskému konfliktu na Ukrajine

Mier a voľný pohyb tovaru sú základnými predpokladmi pozitívneho a slobodného rozvoja všetkých spoločností. V tomto duchu sa DACHSER v posledných niekoľkých desaťročiach rozrástol ako medzinárodný logistický provider. Hlboko ľutujeme eskalácie vojenského konfliktu na Ukrajine. Konflikt bude mať mimo iného taktiež zásadný dopad na dodávateľské reťazce vo východnej Európe.

Našou hlavnou prioritou je bezpečnosť všetkých vodičov prepravujúcich zásielky v mene spoločnosti DACHSER. Preto sme dnes nariadili okamžité zastavenie prevzatia a nakládky všetkých zásielok na Ukrajinu. To platí pro všetky európske prepravy nášho segmentu služieb Cargoplus, ktorý sa špecializuje na FTL a LTL prepravy mimo iného aj do zemí SNS, a taktiež pre všetky prepravy z európskej logistickej siete, ktoré na Ukrajine zaisťuje náš partner ACE Pravidelná prevádzka z našej platformy Strykow (Poľsko) do Kyjeva bude prerušená. Všetky nákladné vozidlá, ktoré sú v súčasnosti stále na ceste na Ukrajinu, musia byť po dohode so zákazníkmi vrátené. Sme v úzkom kontakte s naším ukrajinským partnerom, ktorý taktiež uzavrel svoje sklady.

Vzdušný priestor nad Ukrajinou bol uzavretý v širokom okruhu. Štarty a pristátia lietadiel tu nie sú možné, takže sa treba obávať preťaženia náhradných letísk. Naše tímy European Logistics a Air & Sea Logistics vývoj situácie pozorne sledujú a sú v úzkom kontakte s našimi zákazníkmi. Týka sa to tiež obmedzení pohybu tovaru, ktoré môžu v nasledujúcich dňoch nastať v dôsledku vyhlásených sankcií proti Rusku.

 

Súvisiace aktivity spoločnosti DACHSER na Ukrajine a v Rusku

DACHSER nemá na Ukrajine vlastné pobočky, ale spolupracuje tam so svojím partnerom spoločnosťou ACE Logistics. Táto estónska spoločnosť je tiež partnerom DACHSERU pre pobaltské štáty a partnerom spoločného podniku vo Fínsku. Segment Cargoplus zaisťuje na týchto trhoch ďalšie celovozové prepravy.

V Rusku má DACHSER od roku 2008 vlastnú národnú spoločnosť a poskytuje tu služby v obchodných segmentoch Road Logistics a Air & Sea Logistics. V siedmich lokáciách zamestnáva približne 160 zamestnancov. V roku 2020 DACHSER Russia spracovala približne 17 000 zásielok a vygenerovala tržby vo výške 21,6 milióna EUR.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova