Zamestnanci DACHSER pomáhajú aj štvornohým priateľom

Zamestnanci pobočky DACHSER v Martine zorganizovali koncom júla materiálnu zbierku pre útulok Tuláčik v Brezne. DACHSER zabezpečil prepravu potrebného tovaru do útulku a  23. augusta všetko odovzdal zamestnancom útulku.

"DACHSER pravidelne organizuje rôzne aktivity na podporu neziskových spoločností vo svojom bezprostrednom okolí. Pobočka si vyberie konkrétny projekt, ktorému sa chce venovať. V Martine sa rozhodli materiálne podporiť práve psí útulok," vysvetľuje Lenka Balcová, zodpovedná za marketing a PR v spoločnosti DACHSER Slovakia.

"Vybrali sme si útulok, ktorý pomáha psom a mačkám už mnoho rokov. Páčilo sa nám, že zvieratá tak môžu začať nový život s majiteľmi, ktorí ich budú mať radi. Preto sme sa rozhodli podporiť Tuláčika," dodáva Barbora Feťková, branch manažérka pobočky v Martine.

Zamestnanci nakúpili potrebné deky a plachty, ale aj to, čo najviac chýba - čistiace prostriedky, ktoré sa v útulku veľmi rýchlo spotrebujú. Útulok svojich návštevníkov webovej stránky pravidelne informuje o nedostatkových položkách, ktoré by im darcovia mohli pomôcť zadovážiť a tým zabezpečiť potrebnú starostlivosť pre opustené zvieratá. S nápadom usporiadať finančnú zbierku pre útulok prišla zamestnankyňa zákazníckeho servisu DACHSER Michaela Birnsteinová ešte v roku 2019. Odvtedy sa zbierka koná pravidelne každý rok.

Útulok Tuláčik funguje už mnoho rokov a počas svojej činnosti pomohol zachrániť takmer 5 000 psov a mačiek. V mnohých prípadoch zvieratá zažili týranie a veľké utrpenie. Každoročne sa do útulku dostane viac ako 400 psov a mačiek, ktorí potrebujú veterinárnu starostlivosť (očkovanie, odčervenie, prípadnú liečbu) a veľké množstvo granúl a piškót. Prevádzka útulku stojí každý rok viac ako 75 000 EUR. Preto si veľmi cení akúkoľvek materiálnu alebo finančnú podporu.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova