Nové služby LCL medzi Rotterdamom a Áziou

Divízia leteckej a námornej nákladnej dopravy spoločnosti DACHSER výrazne rozširuje svoje služby. Ide o nové LCL spojenia medzi prístavom Rotterdam a rôznymi prístavmi v Ázii s pevne stanovenými časmi odchodu.

Od konca roka 2023 spoločnosť DACHSER vytvára týždenné spojenia pre import a export LCL medzi Rotterdamom a niekoľkými prístavmi v Ázii.

Od konca roka 2023 spoločnosť DACHSER vytvára pravidelné týždenné exportné spojenia LCL z Rotterdamu do prístavov v Šanghaji, Nhava Ševa a Dubaji (distribučný uzol v rámci štátov Perzského zálivu) a importné spojenia LCL zo Šanghaja a Šen-čenu do Rotterdamu. Ďalšie spojenia LCL pribudnú v roku 2024. Pre tieto LCL spojenia využíva DACHSER vlastný konsolidovaný kontajner.

LCL (Less than Container Load) je veľmi výhodné pre zákazníkov, ktorí svojou zásielkou nenaplnia plný kontajner. Zákazníci sa potom delia o priestor aj náklady na kontajner. Pre DACHSER v Beneluxe to nie je novinka, ale novinkou je, že spoločnosť DACHSER teraz nakladá a vykladá zásielky každý týždeň v pevne stanovených časoch vo vlastnom logistickom zariadení. Konsolidácia vo vlastnom kontajneri nezahŕňa spolunakladateľov, čím sa eliminuje rozhranie v oboch prístavoch. Odstránením týchto prepojení je celý logistický reťazec riadený spoločnosťou DACHSER. Vývozná zásielka sa vyzdvihne od odosielateľa v Európe prostredníctvom vlastnej siete spoločnosti DACHSER a potom sa prepraví nákladným vozidlom do kontajnerovej stanice (CFS) v DACHSER sklade. Tu sa zásielka spojí do kontajnera spolu so zásielkami od iných zákazníkov. Z CFS sa potom kontajner prepraví na druhý kontinent, kde sa kancelária DACHSER Air & Sea Logistics postará o dovozné operácie a doručenie na miesto určenia. V prípade LCL zásielok prichádzajúcich zo zámoria do Európy sa LCL konsolidačné kontajnery privezú do CFS v najbližšej pobočke DACHSER. Tu sa zásielky vyložia a colne odbavia a až potom sa prostredníctvom siete DACHSER doručia konečnému príjemcovi.

"Keďže riadime celý dodávateľský reťazec, vždy vieme, kde sa zásielky nachádzajú a kedy budú odoslané, čo nám dáva prehľad nad logistickým procesom," vysvetľuje Wilco Versteegh, výkonný riaditeľ DACHSER Air & Sea Logistics Benelux. "Okrem toho eliminácia prepojení zabezpečuje, že sa tovar dostane na trh rýchlejšie. To pomáha minimalizovať náklady na zásoby a podporuje spokojnosť spotrebiteľov."

Prístav v Európe

Logistické centrum DACHSER Rotterdam, čiastočne vďaka svojej polohe v blízkosti prístavu, funguje ako kľúčový článok v sieti logistických služieb. Vďaka tomu, že divízie DACHSER Air & Sea Logistics, kontraktnej logistiky a európskej logistiky (cestná doprava) sa nachádzajú v tom istom priemyselnom areáli pod vedením Aata van der Meera, výkonného riaditeľa spoločnosti DACHSER Benelux, sú komunikačné linky krátke a rozhodnutia sa môžu prijímať rýchlo. Vďaka týmto výhodám je pobočka ideálnym východiskovým bodom pre 90 denných cestných zberných zásielok do destinácií v celej Európe.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Alexandra Cunderlikova PR and Marketing Consultant