Narušenie prevádzky na európskych letiskách

Zvýšená frekvencia letov v Európe viedla k preťaženiu letísk, najmä vo Frankfurte, Amsterdame a Paríži. Okrem toho boli na nadchádzajúci víkend ohlásené štrajky na parížskom letisku CDG. Spoločnosť DACHSER Air & Sea Logistics na túto situáciu každý deň reaguje.

Ako už bolo predtým uvedené v tlači, hlavné európske letiská sa v súčasnosti stretávajú s určitými prevádzkovými problémami. Zvýšená frekvencia letov v Európe počas prázdninovej sezóny má za následok preťaženie letísk v dôsledku nedostatku personálu pozemného odbavenia, najmä vo Frankfurte, Amsterdame a Paríži.

Vo Frankfurte sa už partneri leteckej spoločnosti DACHSER stretávajú s meškaním a rušením letov. Dopady na DACHSER sú zatiaľ stále obmedzené a oneskorenia sa pravdepodobnejšie objavia zo strany dovozu. Na zmiernenie situácie sú niektoré nákladné lety leteckých spoločností presmerované na alternatívne letiská v Európe. Spoločnosť DACHSER Air & Sea Logistics na situáciu denne reaguje presunom niektorých konsolidovaných zásielok na iné európske letiská.

Pre parížske letisko CDG boli na nadchádzajúci víkend ohlásené štrajky, ktoré majú na nákladnú dopravu obmedzený dopad. K narušeniu prevádzky dochádza aj na letisku v Amsterdame, ale týka sa predovšetkým vnútroeurópskych osobných letov.

Celkovo možno v najbližších niekoľkých týždňoch očakávať oneskorenie v európskej nákladnej leteckej doprave, ale spoločnosť DACHSER môže ponúknuť spoľahlivú a rezistentnú sieť a v prípade potreby poskytuje alternatívne riešenie.

Spoločnosť DACHSER bude situáciu naďalej sledovať a zákazníkov bude o ďalšom vývoji zodpovedajúcim spôsobom informovať. Miestne kontaktné osoby na pobočkách spoločnosti DACHSER budú k dispozícii na zodpovedanie prípadných otázok.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova