DACHSER podporuje humanitárnu pomoc v oblastiach ničivého zemetrasenia

Medzinárodný logistický provider DACHSER venoval dar vo výške 50.000 eur detskej charitatívnej organizácii terre des hommes na okamžitú humanitárnu pomoc v Turecku a Sýrii, v oblastiach postihnutých živelnou katastrofou.

DACHSER a terre des hommes podporujú humanitárnu pomoc v oblastiach ničivého zemetresenia

Zemetrasenie v turecko-sýrskej pohraničnej oblasti spôsobilo nesmierne utrpenie. Napriek obrovskému nasadeniu záchranárov a preživších prišlo mnoho ľudí o život, domy sú zničené alebo neobývateľné.

„Naše myšlienky sú s ľuďmi v katastrofou postihnuté oblasti, ktorí stratili príbuzných a priateľov a nemajú doslova vôbec nič. Humanitárna pomoc je tu teraz najvyššou prioritou,“ hovorí Burkhard Eling, CEO skupiny DACHSER.

DACHSER preto okamžite venuje 50 000 eur na humanitárnu pomoc organizácii terre des hommes. Jej turecká partnerská organizácia „Podpora života“ poskytuje ľuďom v núdzi stany a prikrývky, teplé oblečenie, jedlo, čistú pitnú vodu a lieky. Nevyhnutná je aj detská výživa, ale na mieste sa rozdávajú aj ohrievače, plienky a lieky pre deti. Stany pomáhajú prekonať rodinám prechodné obdobie, aby neboli vystavené chladu. Okrem toho je potrebné aj rodiny dostať z oblasti zemetrasenia, pretože verejná doprava je tu úplne ochromená.

Zemetrasenie spôsobilo obrovské utrpenie

DACHSER pôsobí v samotnom Turecku viac ako desať rokov. Dve obchodné oblasti ASL a Road Logistics tu zamestnávajú celkom 75 zamestnancov, z ktorých všetci sú našťastie bez zranení av bezpečí. Mnoho z nich je však katastrofou veľmi zasiahnutých, pretože majú rodinu, priateľov alebo známych žijúcich v oblasti katastrofy. To platí aj pre mnoho ďalších zamestnancov spoločnosti DACHSER s koreňmi v Turecku alebo Sýrii.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova