DACHSER Slovakia má novú Human Resources Managerku

Erika Čipková, HR manažér DACHSER Slovakia

Spoločnosť DACHSER Slovakia má nového manažéra ľudských zdrojov. Pozície Human Resources Manager sa 18. 7. 2022 ujala Erika Čipková, ktorá má na starosti efektívne riadenie HR oddelenia a všetkých jeho činností.

Čo vás priviedlo do DACHSERu, prečo ste sa rozhodli pracovať pre logistickú spoločnosť?

Počas svojej kariéry v oblasti ľudských zdrojov som vyskúšala prácu pre rôzne odvetvia, kde som postupne zbierala skúsenosti. Každé z nich ma posunulo o kúsok vpred. Naučila som sa, že HR činnosti sa môžu meniť v každej spoločnosti, ale základ ostáva rovnaký. Práca pre logistickú spoločnosť je pre mňa nová a vzrušujúca výzva. Verím, že budem vedieť zúročiť moje doterajšie skúsenosti a pomôžem rozšíriť tím pracovníkov DACHSER o nových hodnotných členov. Dúfam tiež, že budem dôveryhodným partnerom pre svojich kolegov v otázkach práce s ľuďmi.

Aké sú vaše prvé dojmy a skúsenosti z práce v DACHSER? Vnímate nejaké špecifiká manažovania HR v oblasti logistiky?

Každé odvetvie má svoje špecifiká, pokiaľ ide o nároky a požiadavky na svojich pracovníkov. V DACHSERi ma od prvého dňa pozitívne prekvapilo vyslovene priateľské prostredie a zohratá tímová práca. Pre mňa má vysokú výpovednú hodnotu aj fakt, že mnoho kolegov tu pracuje niekoľko rokov, mnohí prešli rôznymi pracovnými pozíciami a rastú skúsenosťami do výšky aj do širšieho záberu. Z profesijného hľadiska vnímam ako veľký benefit spoločnosti DACHSER, že má tradíciu v zlepšovaní procesov, vlastné školiace a tréningové programy a medzinárodný team na zdieľanie skúseností. Logistika je všeobecne rýchla, dynamická a logická. To sú atribúty, ktoré mne osobne plne vyhovujú. Od záujemcov o zamestnanie u nás očakávame najmä nadšenie pre tento druh práce, ochotu vzdelávať sa a kariérne sa posúvať vpred.

Aké sú vaše plány a ambície na tejto pozícii?

Na svojej novej pozícii Human Resources Manager DACHSER Slovakia sa chcem zamerať predovšetkým na efektívne riadenie oddelenia ľudských zdrojov a hladký priebeh všetkých jeho činností. Rada by som poskytla podporu vedúcim pracovníkom v riadení a rozvoji ich ľudí, či už nájdením vhodných postupov alebo znalosťou legislatívy a jej správnej aplikácie v praxi. Tiež rada prispejem k úspechu spoločnosti optimalizáciou procesov a aktivít. Poteším sa vždy, keď vidím, ako sa ľuďom dobre spolupracuje v teamoch a keď sa rozvíjajú tak, aby ich práca bola pre nich radosťou. Prajem si pomáhať spoločnosti rozvíjať sa ďalej aspoň tak dobre ako tomu bolo doteraz a byť pri tom, keď budeme spolu dosahovať nové méty.

Erika Čipková ukončila inžinierske štúdium na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave a prednedávnom úspešne dokončila štúdium MBA v odbore ľudských zdrojov na inštitúte CEMI v Prahe. Od roku 2009 sa venovala primárne oblasti ľudských zdrojov na interim pozíciách v medzinárodných obchodných a výrobných spoločnostiach. V doterajšej pracovnej kariére pôsobila nielen ako HR manažérka, ale aj ako konzultantka v rôznych typoch spoločností od automobilového priemyslu cez obchodné spoločnosti až po výrobu.

Absolvovala množstvo odborných kurzov v oblasti riadenia ľudských zdrojov a získala niekoľko certifikátov vrátane certifikátu mediátora. Dohovorí sa plynule po anglicky a má aj základy nemčiny.

Voľný čas venuje návštevám prírody, cestovaniu, má rada umenie a chvíle strávené v spoločnosti dobrej knihy.

Rozhovor s: Erika Čipková

HR Manažér v spoločnosti DACHSER Slovakia

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova