DACHSER Košice rozširuje svoje linky naprieč Európou

Poskytovateľ logistických služieb DACHSER Slovakia posilňuje pôsobenie svojej pobočky v Košiciach tým, že rozširuje svoju sieť zbernej služby. Nové obojsmerné denné linky na trase Košice Poľsko a Košice Rumunsko vytvárajú spojenie naprieč východnou Európou od Estónska až po Chorvátsko.

Pobočka DACHSER Košice spustila 1.marca 2022 novú dennú linku na trase do a z poľského Rzešova. Vďaka nej bude doručovanie z východného Slovenska do celého Poľska trvať len 24 až 48 hodín, vzdialenejšie lokality, ako napr. pobočka v Štetíne, budú obslúžené do 72 hodín. Nové dopravné spojenie pomôže ušetriť čas a náklady, vďaka čomu bude preprava po všetkých stránkach efektívnejšia. Spolupráca pritom nekončí len v Poľsku. V spolupráci s poľskými kolegami z pobočiek DACHSER, táto linka uľahčí aj organizovanie prepráv do a z krajín ako Estónsko, Litva či Lotyšsko,” upresňuje Stanislav Balog, Branch Manager Košice, DACHSER Slovakia.

Ďalšia nová linka zbernej služby spoločnosti DACHSER, ktorá začína fungovať 21. marca 2022, smeruje na juh a spája Košice s Rumunskom. Spojenie s celkom novou pobočkou, ktorá bola otvorená v januári tohto roku, bude stabilné, v oboch smeroch a na dennej báze. Celá trasa novej linky križuje Maďarsko, Slovinsko a Chorvátsko, pričom cesta do rumunského Aradu nebude trvať dlhšie ako 24 hodín. Okrem iného, naše depo bude v Košiciach slúžiť aj ako prekladisko pre zásielky smerujúce na juh, keďže naša pobočka spolupracuje aj s našimi maďarskými kolegami už od 1. septembra 2021. Sprístupnia sa tak nové možnosti, ktoré oslovia potenciálnych zákazníkov a pomôžu k zefektívneniu ich prepráv,” uvádza Balog. 

Prekládky tovarov smerujúcich na juhovýchod Európy predtým zabezpečoval Eurohub v Lozorne. Rovnako aj v tomto prípade využitie pobočky v Košiciach a zavedenie novej linky zahusťuje logistickú sieť a prispieva tak k zvýšeniu efektívnosti prepravy s ohľadom na čas, peniaze a ekológiu.

Vrátane dennej linky na trase Lozorno Budapešť, ktorá bola spustená 1. februára 2022, tak logistická spoločnosť DACHSER Slovakia v priebehu tohto roka rozšírila svoju sieť zbernej služby už o tri nové linky a skompletizovala tak tranzitný koridor spájajúci regióny severovýchodnej a juhovýchodnej Európy.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova