„Určili sme smer“

Rok 2021 bol rokom rozmanitých výziev, ktoré však DACHSER dokázal zvládnuť a byť stabilný aj odolný. Zároveň stanovil dôležité strategické smerovanie, najmä ak ide o aktivity v oblasti ochrany klímy. Tu je text Burkharda Elinga, CEO DACHSER.

Burkhard Eling, CEO DACHSER

Rok 2021 bol rokom obmedzení v dodávateľskom reťazci. Otrasy spôsobené pandémiou koronavírusov, ako aj extrémnym počasím a zablokovaním Suezského prieplavu, vrhli jasné svetlo na nedostatky v globálnej logistickej infraštruktúre. Hovorí sa o „novej ekonomike nedostatku“, ktorá ohrozuje hospodársky rast.

V spoločnosti DACHSER sme však silný tím, takže spolu s našimi zákazníkmi a partnermi sa nám darí udržiavať globálne dodávateľské reťazce v chode a poskytovať vysokú kvalitu. Práve na to je naša odolná sieť určená. Zároveň sme tento rok stanovili strategické smerovanie, ktoré nám umožní riešiť strategické otázky v budúcnosti.

Jednou z týchto otázok bola konferencia OSN o zmene klímy COP26, ktorá sa tento rok konala v Glasgowe. V nadchádzajúcich rokoch bude hlavnou témou snaha o väčšiu udržateľnosť. Naše odvetvie nie je výnimkou; politické smerovanie pre udržateľnejšiu logistiku je už dávno stanovené. Cesta vpred bude náročná aj preto, že kľúčové technológie sú stále viac-menej v počiatočnom štádiu testovania.

Pokračujúci a trvalý záväzok k udržateľnosti

V spoločnosti DACHSER sa plne angažujeme v oblasti ochrany klímy a aktívne sa jej venujeme: v súčasnosti rozširujeme našu koncepciu mestských centier s nulovými emisiami do jedenástich európskych miest, prechádzame na mega ťahače v celej Európe a investujeme do fotovoltaiky. Od roku 2022 bude všetka elektrina, ktorú nakupujeme na celom svete, pochádzať zo zelených zdrojov. Okrem toho nakúpime viac batériových elektrických nákladných vozidiel a nabíjacích staníc, zapojíme sa do testovania vodíkových nákladných vozidiel a postupne obnovíme aj náš vozový park firemných vozidiel.

Všetky tieto opatrenia sú len jednotlivými krokmi, ale spolu predstavujú náš trvalý a udržateľný záväzok k udržateľnosti. Na tejto ceste sme spolu s našimi zákazníkmi, zamestnancami, výrobcami vozidiel a partnermi, pretože jediným spôsobom, ako dosiahnuť ciele, ktoré si globálna komunita stanovila, je spojiť ich s naším úsilím.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova