Nadrozmerný letecký náklad pre dcérsku spoločnosť Airbus

Spoločnosť DACHSER Air & Sea Logistics zorganizovala špeciálnu leteckú nákladnú dopravu: Satair, dcérska spoločnosť Airbusu a jeden z popredných svetových dodávateľov náhradných dielov pre lietadlá a vrtuľníky, požiadal o prepravu horizontálneho stabilizátora pre A320.

Horizontálny stabilizátor A320 pripravený na prepravu lietadlom.

Nadrozmerná a krehká časť lietadla sa musela prepraviť z letiska Zaragoza v Španielsku do Dubaja a muselo sa s ňou zaobchádzať mimoriadne opatrne. Okrem toho bola preprava naliehavá. Je zrejmé, že lietadlo, ktoré nemôže lietať, je spojené so značnými nákladmi.

Tímová práca ako faktor úspechu

Tím leteckej a námornej prepravy spoločnosti DACHSER v Španielsku spolupracoval s nemeckým tímom na plánovaní prepravy citlivého nákladu do najmenších detailov. To zahŕňalo vypracovanie harmonogramu prác a presnú analýzu logistických procesov. „Kľúčom k úspechu projektu bola tímová práca,“ hovorí Carlos Garcia, Department Head Airfreight DACHSER Air & Sea Logistics Spain.

Pozemnú dopravu zo španielskeho mesta Getafe na letisko Zaragoza zabezpečil zákazník. Na letiskovej hranici potom tím leteckej a námornej logistiky spoločnosti DACHSER prevzal náklad a bezpečne ho dopravil do priestoru letiska a na palubu dopravného lietadla. Spoločnosť DACHSER si prenajala lietadlo Antonov An-124, ktoré je jedným z najväčších lietadiel na svete, a preto je mimoriadne vhodné na prepravu veľkých nákladov, ako sú napríklad letecké súčiastky.

Ďalší dvaja zamestnanci DACHSER a zástupca spoločnosti Satair dohliadali na prílet na letisko Zaragoza a koordinovali časy odbavenia s pracovníkom odbavenia a prevádzkovateľom lietadla. Po naložení 13 metrov dlhého zadného stabilizátora do zadnej časti lietadla Antonov An-124 tímy DACHSER a Satair starostlivo skontrolovali, či je veľký náklad správne umiestnený a upevnený, a potom dali súhlas na let do Dubaja.

Spoľahlivosť a odbornosť

„Sme hrdí na to, že nám spoločnosť Satair zverila takúto delikátnu a časovo náročnú prepravu. Naše tímy v Španielsku a Nemecku preukázali veľkú logistickú obratnosť a úspešne dokončili projekt,“ hovorí Garcia. „Pri takýchto špeciálnych prepravách je najdôležitejšia spoľahlivosť logistického partnera. Spoločnosť DACHSER má značné skúsenosti s projektovou dopravou a je vždy pripravená podporiť svojich zákazníkov ako servisný partner.“

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova