Lockdown v Šanghaji: vplyv na prevádzkové činnosti

Prehľad

  • Vzhľadom na rastúci počet prípadov ochorenia COVID-19 v Šanghaji bude mesto od pondelka 28. marca 2022 od 5:00 ráno uzavreté, aby sa zamedzilo šíreniu pandémie.
  • Uzávierka bude prebiehať v dvoch fázach: Od 28. marca do 1. apríla budú obmedzenia platiť v Pudongu, východnej časti Šanghaja, a od 1. apríla do 5. apríla budú rovnaké obmedzenia platiť v Puxi, západnej časti mesta.
  • Počas obdobia výluky budú prijaté opatrenia, vrátane masívneho testovania COVID-19, pozastavenia verejnej dopravy, zatvorenia obchodov, zastavenia výroby a obchodných aktivít a zamestnanci budú môcť pracovať iba z domova.

Vplyv na logistiku

  • Letecké a námorné prístavy zostávajú otvorené a v prevádzke.
  • Kvôli prísnym karanténnym predpisom zostáva problémom nedostatok pracovnej sily vo všetkých sektoroch. Dotknutí sú najmä pracovníci zabezpečujúci nákladnú dopravu, ktorí musia pri vstupe na diaľnice, do skladov a prístavov predložiť doklad o negatívnom teste, nie starší ako 48 hodín.
  • V prípade leteckej nákladnej dopravy má výluka vplyv na bránu PVG pre import aj export. Vstupná brána je funkčná a lety naďalej pristávajú na letisku. Exportné lety z PVG sú obmedzené, exportná brána je uzatvorená a odovzdávanie zásielok je pozastavené.
  • DACHSER pracuje na plánovaní nových letových poriadkov prostredníctvom alternatívnych letísk. Očakáva sa, že obmedzenia budú trvať 7 až 14 dní. Obmedzená je aj pozemná doprava. 
  • Pokiaľ ide o námornú dopravu, DACHSER zatiaľ nedostal žiadne oznámenia dopravcov o meškaniach alebo zrušení plavieb. Náklad, ktorý dorazil do CFS v oblasti Pudong nie je opatreniami ovplyvnený, ale zásielky sa môžu oneskoriť kvôli prípadným zmenám plavieb alebo nedostatočného nákladu na konsolidáciu. Nákladné autá FCL majú povolený vstup do Pudongu a do prístavnej oblasti so 48-hodinovým negatívnym testom a elektronickým potvrdením o výmene zariadení (EIR).  Pri LTL kamiónovej doprave zatiaľ nedošlo k žiadnemu vývoju.
  • Kamiónová preprava medzi Šanghajom a susednými mestami je obmedzená na vodičov, ktorí môžu predložiť 48-hodinový negatívny test. Očakávajú sa meškania vyzdvihnutia a doručenia.
  • Colné operácie sú v súčasnosti hlásené normálne bez prerušenia.
  • Pobočky spoločnosti DACHSER v Šanghaji, vrátane kancelárie v centre mesta a pobočky letiska PVG, zaviedli od 21. marca politiku práce z domu, zatiaľ čo sklad Huaqiao zostáva otvorený, ale nakládka a vyzdvihovanie je obmedzené. Miestne kontaktné osoby môžet kontaktovať prostredníctvom bežných komunikačných kanálov.

Miestni zástupcovia spoločnosti DACHSER vám radi poskytnú informácie o zásielkach a možných alternatívach.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Lenka Balcova